Geschiedenis

VIOS anno 1966
Hoe het allemaal begon…

Voorjaar 1966 – Op een steenworp afstand van de bouwput van het huidige Dorpshuis in Oud Ade ontmoetten, na de zondagse kerkdienst, de heren J. van Seggelen en J. Reurings elkaar. Zij waren lid van de twee “slapende” toneelverenigingen(de toneelclub van de K.A.B en toneelclub D.V.S.)die het kleine dorp Oud Ade rijk was.

Al pratende kwamen zij tot het idee om de koppen eens bij elkaar te steken om te zien of men kon komen tot een samengaan van beide verenigingen en zo het amateurtoneel in het dorp nieuw leven in te blazen. De inspanningen van beide heren resulteerden in een oprichtingscomité, dat in de maand mei van het jaar 1966 onze huidige vereniging oprichtte. VIOS was geboren!

Het eerste optreden van de nieuwe toneelvereniging vond plaats op 16 februari 1967 tijdens de feestelijke opening van het splinternieuwe Dorpshuis. Inmiddels is ‘Ons Dorpshuis’ nogmaals prachtig gerenoveerd en nog steeds de thuisbasis van onze vereniging.

Zoals u weet… de rest is geschiedenis. Nu, bijna 200 uitvoeringen verder, is VIOS nog steeds een bloeiende vereniging die haar stukken met veel plezier ten tonele brengt.