Bloemencorso Roelofarendsveen

Uitvoerdatum24 september 2016
Grime & kapselsClaudia van der Gaag, Piet Pouw, Ingrid Hogeboom, Marije van der Poel
ActeursClaudia Hogenboom, Pieter van Heugten, Vronie Daalmeijer, Annie van der Kamp, Marije van der Poel, Claudia van der Gaag, Jose van der Hulst, Trees Gembey, Julia Heemskerk, Pam van der Poel, Piet Pouw, Rutger Daalmeijer, Jet Hogeboom, Kiki van As, Sander van Egmond, Bo van der Poel, Roeland Daalmeijer, Paul Pouw, Jessie Pouw, Stephanie van der Gaag, Raymon Hoogenboom, Sylvia van 't Hart, Thomas van der Poel, Rob Daalmeijer, Marc van der Geest, Malu van Heugten, Nova van der Geest, Julia van der Geest
Met speciale dank aan: Wim van der Hulst, Maaike van Roode, Chris Pouw, Hennie van Rijn, Arnold van Rijn en Petra Hogenboom

Verhaal

Tijdens het jubileumjaar van VIOS mochten we natuurlijk ook niet ontbreken op het bloemencorso in Roelofarendsveen. Na heel wat brainstormen is er een ontwerp gemaakt voor een kar waarin we de rijke historie van onze vereniging goed konden weergeven. Tevens was er mogelijkheid om de allereerste speelfilm “Alles is Theater” ook flink te promoten.

Dus dan is er een plan, maar dat moet dan nog uitgevoerd worden. Gelukkig was de familie Schrama bereid om tijdelijk een loods ter beschikking te stellen waar wij onze kar konden opbouwen. Van deze gelegenheid is dankbaar gebruik gemaakt. De decorstukken werden geschilderd, de planten kregen een plek toebedeeld en de bloemen werden gestoken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje, want het moet wel gezellig blijven.

De avond voor het corso werd de opgetuigde kar door een fris gewassen en versierde tractor vervoerd naar de Veen. Bij de familie van Ruiten heeft de kar veilig de nacht doorgebracht. In de (voor sommige erg vroege) morgen van 24 september was het een drukte van belang. Broodjes werden gesmeerd, nagels gelakt, toneelkleding aangetrokken en vooral gesminkt. Toen iedereen klaar was kwam de stoet in beweging. Opstellen op de door de Oranjevereniging aangewezen plaats zodat de jury haar oordeel kon vellen. Nou het kon niet beter! De eerste prijs en de wisselbeker voor verenigingen.

Zo trots als een pauw gingen we op weg. Onderweg werd natuurlijk flink geimproviseerd. Publiek werd gefilmd; Scene 30 take 1 – Actie! Er was een onderlinge strijd gaande tussen een jager en een hoogmoedige haan waarbij de haan telkens weer het onderspit delfde. Gelukkig is het maar theater, want de haan kwam miraculeus weer tot leven, keer op keer. Het is een wonder!

Het weer was geweldig en al met al was het een geweldige ervaring. De vraag blijft een beetje hangen of we inderdaad de wisselbeker volgend jaar gaan verdedigen. We zullen zien.

Fotogalerij