Engelientje of: Het Land achter de Regenboog

AuteurPiet Pouw
Uitvoerdatum21, 21 en 30 november 2014, 19 en 20 december 2014
RegiePiet Pouw
TechniekArnold van Rijn
SouffleurMarga Olijerhoek
Decor & kostuumsPiet Pouw, Paul Pouw
Grime & kapselsPiet Pouw, Claudia van der Gaag, Marga Olijerhoek
ActeursEngeltje - Ingrid Hogenboom
August - Roeland Daalmeijer
Bombardon - Piet Pouw
Rosalie - Vronie Daalmeijer
God - Paul Pouw
Circusartiesten - Siem van Seggelen, Noor van Seggelen, Nina de Jong, Kiki van As, Anita Heemskerk, Claudia van der Gaag, Claudia Hogenboom, Stéphanie van der Gaag, Hans Vrijburg, Trees Gembey, Chris Pouw, Marc van der Geest, Pieter van Heugten, Angela de Haas, Sylvia van 't Hart

Verhaal

Engelientje is meer een bengel dan een engel. Na haar zoveelste ‘geintje’ is de maat vol voor God. Ze wordt naar de aarde gestuurd met als opdracht één mens gelukkig te maken. Als het haar lukt, mag ze weer terug naar de hemel. Voor deze uitdaging heeft ze de jonge clown August uitgekozen. August is een vondeling, die door Ravioli Bombardon en zijn vrouw Rosalie opgenomen is in hun rondreizend circus. In de ogen van Engelientje is August de ongelukkigste mens op aarde. Maar hoe maak je iemand gelukkig?

Engelientje probeert het eerst met een gezellig feestje. Alle circusartiesten zijn aanwezig, er is wat te roken en de wijn vloeit rijkelijk. Dit vindt August heel leuk, maar hij wordt vooral heel misselijk. Het weer tot leven wekken van zijn recent overleden hamster Methusalem, zorgt er voor dat August wel blij, maar niet gelukkig is. Veel geld dan? Nee, dat is ook niet echt de oplossing. Wat dan wel…?

Uiteindelijk is het antwoord heel eenvoudig en voor de hand liggend: De Liefde.

Met het stuk “Engelientje of: Het Land achter de Regenboog” heeft Toneelverening VIOS een hommage gebracht aan Truike Heemskerk en Erik van der Poel, slachtoffers van de rampvlucht MH17 van 17 juli 2014.

 

Film impressie

 

 

 

 

Fotogalerij