Gebroken Glas

AuteurYoup van 't Hek
Uitvoerdatum27 juni 2015
RegiePiet Pouw
TechniekArnold van Rijn
SouffleurMarga Olijerhoek
Grime & kapselsPiet Pouw
Acteurstheaterartiest - Roeland Daalmeijer
man in publiek - Paul Pouw
journaliste in opleiding - Anita Heemskerk

Verhaal

Een man besluit om tijdens zijn lunchpauze andermaal een theatervoorstelling te bezoeken. Het is tenslotte lunch-theater. De man bemoeit zich echter iets te nadrukkelijk met de uitvoering, wat de artiest niet heel fijn vindt. Gedurende de voorstelling raken de opmerkingen van de man zo verweven met het theaterstuk dat het lastig is om uit te maken wat nou werkelijk is en wat theater.

Nacht van Pancratius

Na het overweldigende succes van de vorige editie organiseerden onze gewaardeerde collega’s van Toneelvereniging St. Pancratius voor de tweede maal ‘De nacht van Pancratius’.
Tijdens dit eenakterspektakel hebben toneelverenigingen uit de regio een eenakter opgevoerd op diverse locaties in Roelofarendsveen. Het publiek had de mogelijkheid op deze avond 3 verschillende eenakters te aanschouwen. Hiervoor moest wel een soort mini-kroegentocht ondernomen worden. Gelukkig waren de weergoden ons weer goedgezind en was het een genot om zaterdag 27 juni in Roelofarendsveen te vertoeven.

Uiteraard heeft VIOS deel uitgemaakt van deze happening en heeft het tijdens ‘De nacht van Pancratius’ de eenakter ‘Gebroken Glas’ van Yoep van ‘t Hek op de planken gebracht in het alom bekende café de Haven.