Halloween spooktocht

AuteurVIOS Oud Ade
Uitvoerdatum29 oktober 2016
TechniekArnold van Rijn
Grime & kapselsPiet Pouw, Claudia van der Gaag, Milou Pouw, Jessie Pouw,
ActeursZombie echtpaar - Bjorn en Jessie Opdam
Agenten - Vronie Daalmeijer, Stéphanie van der Gaag
Meisjesgeest - Esmee Hoogeveen
Monnik - Rutger Daalmeijer
Engerd - Raymond Hogenboom
Veerman - Rob Daalmeijer
Nette 19e heer - Gerrie Zandvliet
Heks - Sabrina van Leeuwen
Ratelrat - Arjan van Rijn
Heks - Hennie van Rijn
Slachtoffers auto-ongeluk - Erik en Claudia Huijsman
Hulpvaardig duo- Lidy Heemskerk en Hans Vrijburg
Sream duo - Siem van Seggelen en Stan Hogenboom
Skelet - Marc van der Geest
Man met gong - Joop
Heks - Sylvia van 't Hart
Geesten van dames - Jet Hogenboom en Eefje Zoetemelk
Man met kettingzaag - Paul Pouw
Vampier - Roeland Daalmeijer

Verhaal

Tijdens het jubileumjaar kon het niet gek genoeg. Op 29 oktober 2016 werd voor jong een oud een griezelig goed spektakel op touw gezet in de vorm van een Halloween spooktocht.

Zoals te doen gebruikelijk werd er door een werkgroep een goede fundering gelegd om ook dit weer een succes te laten worden. In de week voor Halloween verschenen er in Oud Ade al spoken. Het verhoogde de voorpret en spanning bij diegene die toch al van plan waren om mee te gaan doen.

Om 18:00 werden de mensen verwacht. Kinderen mochten mee doen vanaf 6 jaar mits in bezit van een zwemdiploma en begleiding van minstens twee volwassenen per vier kinderen. Dit omdat het misschien onderweg toch wat spannender bleek dan van te voren gedacht. Ja, als je dan midden in de polder zit en je moet alleen naar huis is dat misschien een beetje té spannend en dat wilde we niet op ons geweten hebben.

De avond begon met een griezeldiner, inclusief salade met bloederige vingers en potjes spinnen op tafel. Zo, de sfeer zat er meteen in. De deelnemers waren ook allemaal geweldig verkleed, wat de feestvreugde ook verhoogde.

In groepjes van ongeveer zes mensen werden ze op pad gestuurd, ongeveer 10 minuten na elkaar, zodat de verrassings-aanvallen niet werden verklapt. Het begon al bij het kerkhof waar het hek een zombie-echtpaar maar net binnen hield. Dit was voor sommige kinderen al zo eng dat de aftocht al geblazen werd.

Vervolgens de ‘kippendijk’ op waar een mystiek meisje verscheen. Je werd opgeschrikt door een engerd in een bootje om vervolgens door een monnik, die ook niet helemaal aan de levende kant stond begeleid  te worden naar het einde van dijk alwaar de veerman je overzette (vandaar het zwemdiploma).

Dan over de Zwarte weg, langs levensgrootte ratten, heksen en levensechte ongelukken, terug naar het dorp. Na even op adem gekomen te zijn bij het informatiepunt, hup het donkere weiland in. Het weer werkte alweer fantastisch mee, rustig en een lage mist over het land. Wat op zich al griezelig was, maar ook een prachtige schuilplaats bood voor bijvoorbeeld de Sream-tweeling die zich net onder de dijk schuilhield.

Bij de Vrouw Vennemolen stond een skelet je op te wachten. Om te kunnen ontsnappen moest je wel in een bootje stappen, niet wetende wat je nu weer te wachten stond. Als je dan veilig de overkant gehaald had, het onweer en de vleermuizen overleeft, werd je weer een donker weiland ingestuurd. Gillende dames en getergde geesten ontvingen je in het weiland. Gauw verder, alhoewel, in de verte was het onheilspellende geluid van een kettingzaag hoorbaar. Laatste stop een doodskist met een pop er in…. of toch niet, Help!

Het was een geweldig succes, wat afgesloten werd met een bescheiden feestje met live muziek. Het was nog lang onrustig…

Fotogalerij