Uh Oh! Dit is niet het sprookjesbos…

AuteurMirjam Ouwehand
Uitvoerdatum21 en 23 april 2017
RegieIngrid Hogenboom & Anita Heemskerk
TechniekArnold van Rijn
SouffleurNina de Jong
ActeursProfessor Tsitnimedus - Dirk Hogeboom
Butler Emile - Stan Hogenboom
Fien - Jet Hogenboom
Bernard - Thomas van Veen
Grietje - Eefje Zoetemelk
Prins - Marc van der Geest
Fee - Esmee Hoogeveen
Wolf - Cok van Seggelen
Heks - Pam van der Poel
Stiefmoeder - Stephanie Hoogenboom
Stem van Gurky - Piet Pouw

Verhaal

Professor Tsitnimedus heeft een wonderbaarlijke uitvinding gedaan: hij heeft een middel uitgevonden waarmee hij alles wat hij maar wil, tot leven kan roepen. Dat verklaard de aanwezigheid van Gurky, een sprekende augurk in een potje die de bijziende professor van het nodige onheil behoed.

Helaas is het bestaan van de uitvinding ook tot het dievengilde doorgedrongen. Het duurt dan ook niet lang voordat er twee dieven, Fien en Bernard, het middel proberen te stelen. Er gaat iets mis gedurende de inbraak en dit heeft grote gevolgen. Op het grote sprookjesboek belanden namelijk een paar druppels van het goedje en alles loopt in het honderd.

Maar liefst zes sprookjesfiguren komen tot leven in het huis van de professor wat een enorme chaos geeft. Al snel worden er twee partijen gevormd; de goeieriken en de slechteriken. Beide partijen gaan strijden om de zeggenschap van de uitvinding. Om het enigsinds eerlijk te houden volgt er een battle. Eén op één strijden de sprookjesfiguren in een heuse boxring met de butler van de professor als scheidsrechter. Als dat maar goed afloopt.

Fotogalerij