Skip to main content

Over VIOS

Vriendschap is ons streven

Vios is dé toneelvereniging in Oud Ade met op het ogenblik meer dan 60 leden. Deze verdelen zich over 3 soorten leden: jeugd (10-19 jaar), volwassentoneel en de ondersteunende leden. Samen vormen zij een actieve en bovenal gezellige amateurtoneelvereniging midden in het Groene Hart. 

Vios brengt gemiddeld 4 stukken per jaar op de planken, dit zijn 2 producties met de volwassenen, 1 familiestuk met de jeugdleden en de traditionele opening van de Fancy Fair door onze nieuwste jeugdleden. Ondanks het feit dat wij een amateur vereniging zijn streeft VIOS er reeds jaren lang naar ons gewaardeerd publiek te vermaken met een breed scala aan toneelstukken en musicals. Wij gaan een uitdaging niet uit de weg en wisselen graag de meest uiteenlopende genres wat af.  

Na ruim 200 uitvoeringen prijzen wij ons gelukkig dat Vios nog altijd een bloeiende vereniging die haar stukken met veel plezier ten tonele brengt.

Wij hopen u snel te mogen begroeten in ons theater!

Ontstaan

Voorjaar 1966 – Op een steenworp afstand van de bouwput van het huidige Dorpshuis in Oud Ade ontmoetten de heren J. van Seggelen en J. Reurings elkaar na de zondagse kerkdienst. Zij waren lid van de twee “slapende” toneelverenigingen die het kleine dorp Oud Ade rijk was, de toneelclub van de K.A.B en toneelclub D.V.S.. Al pratende kwamen zij tot het idee om de koppen eens bij elkaar te steken en te zien of men  tot een samengaan kon komen van beide verenigingen en zo het amateurtoneel in het dorp nieuw leven in te blazen.

De inspanningen van beide heren resulteerden in een oprichtingscomité, dat in de maand mei van het jaar 1966 onze huidige vereniging oprichtte. V.I.O.S. was geboren! 

Het eerste optreden van de nieuwe toneelvereniging vond plaats op 16 februari 1967 tijdens de feestelijke opening van het splinternieuwe Dorpshuis. Inmiddels is ‘Ons Dorpshuis’ nogmaals prachtig gerenoveerd en nog steeds de fijne thuisbasis van onze vereniging.